Oct 13, 2009

wedding card

next month will due for invitation card order. to jimat, we decided to share same card - the most to differentiate bride's & groom's invitation maybe color ribbon kot :) the funny thing, bride will have blue ribbon while the groom's card with er, pink ribbon :P itu pun if our budget allows for ribbon hehe!

abah said 1000pcs dah cukup for both weddings, but i'll order some extras just in case. i've read somewhere better to order extra 25-50pcs rather than placing new order later which will cost u lots higher.

knowing our malasness, we'll be picking anything off-rack je. sebulan (or most 2 mths?) je kan siap? hopefully we can send out latest by early jan =)



minimalist =) map can put kat belakang kot?




taken from Indo site. tak penah dpt lagi kad camni hehe..


p/s : exactly 4 months to go ..

13 comments:

BuTtErFlyInFraMe said...

suka yg 1st, minimalist..my card pun will be back to back printed je..map at the back.. :)

tapi...kat tu DIY(so far)..tu yg mcm hampagas skit tu...hehehe.sbb problem bab envelope pulak lah..

psttt..my dad tak approve lah bajet utk wedd card..huhuu kesian...sbb dia nk sponsor..so dia tak approve quotation saya..huaaaaaa

nad nazira said...

dear, i love the first one..tapi kalau riben tu yang tebal sket, cun jugak..:)

syanaim said...

::babe..chantek yg first tu..suka2..brapa erk kalau card mcm tu..btw..i pun kena pikir my budget..uwaaaaa::

Sha Pattinson said...

i suka yang kedua tue tapi yg first tue minimalis cun sangat2 ..kalau yg custome made nih slalu problem kat sampulkan hopefully kad i berjaya insyaAllah hihih owh ya i tak buat lagi entry ttg wedding card kan ...tungguuuu heheheh... wah 4 months to go ..me?? 2 months hehhe gulp!!!

Anonymous said...

u boleh tgk rekaan www.grazine.com not bad juga design dia...or cahayakad.fotopages

regard,
NINI

BuTtErFlyInFraMe said...

ash, betul cakap nini, cahaya kad cun kad dia..kraft paper sgt cun..

sekarang tgh promotion kalau tak silap..tapi for order 750pcs and above..deduct rm100 for total amount..tapi based in Sarawak, so please mind the postage charge..hee

dialicious said...

i've seen the 2nd one before.tp byk nya di jkta la.Oh..the first one tu sgt sgt cantik..nak 1 plsssss...thanxxxx!!!;P

littlephia said...

shylla. how r u?

sj nak share, mine ones is more/less like 1st pic. i lovvvveeeeee it. most important, i design sndiri and of course ribbon tu kena ikat sendiri. ayamak!!!

Anonymous said...

my fren ade dpt kad mcm tu (last pic)..cantik...map dia letak kat blakang hard cover...kaler pink lg..pon beli kat sana gak

weDa said...

i like the 1st one too (being a firm believer of anything minimalist hehe).

exactly 4 months to go ekh. :D :D

Sabby said...

hey dear, i know i place that can do the cards...ohh i love the 1st one..nanti i'll e-mail it to you...

hidden.wing said...

alena, untungnya ade yg sponsor. my nasib belum tahu lagi hehe..

kan nad? tapi nanti ribbon lagi mahal pulak dr kad hehe..

syanaim,if kad sekeping tu can get below rm1 rasenye..extra sikit if u nak custom made design

aah kan sha, need the sampul. otherwise bile pos org ingatkan poskad pulak hehe..

tq anonymous, first time visit both sites..cantik kad majlis kuntuman kasih from cahaya kad tu. very neat :D

tq alena..postage la pulak offset eh..hehe..

kan diah, kat jakarta byk kan! haih rindunye ke pasar tebet lagi hehe. iye, pasti kasi u satu :)

phia, saya sihat =) puas hati tau ikat ribbon sendiri, confirm kemas. vendor ikat selalu cincai je & senget2 hehe..

anonymous, tgh fikir lagi ni how to print both maps & invitation at same card hehe..

yeap weDa..it's 4-panicking-months left ;D

ok sab, nanti emelkan k. nak try checkout. tq dear =)

shazana said...

Dear Shylla,
can you share your map on the wedding card with me? My wedding will be held in Dewan Seri Siantan, hope you can share the map with me, dear.

Thanks
-Sha-
shazanamustafa@yahoo.com