Nov 6, 2009

bridal mags


i love reading mat saleh's wedding mags, but hardly buy them becos they're so expensive & not much we can apply to our local wedding. the most i would buy is their old collection becos they're sold cheap (usually half price) and these are 'latest' i managed to grab during my outstation to Miri last few days...they're May-June 2009 edition, price each mcm mag Pengantin je hehe..i prefer the white mag - found inspiration for my plain cake & doily paper...i didnt realize berapa kali i khatam the white mag from hotel sampai dalam flight hehehe :P

if you're into mat saleh's wedding mag too & not willing to spend much like me, you can go to these 2 shops..one in cineleisure tingkat bawah (nearby escalator) and satu lagi in taipan commercial area tu..sorry, tak ingat the shop name ;P there are few more out there, but so far these 2 are my fave sbb banyak wedding mags and sambil2 can tengok wayang or layan takoyaki yg sedap di taipan ;D

so next time when u're craving for martha stewart's wedding mag, tunggu je lagi 3 mths for new release...nanti the old one serta merta je half-price & left about belas2 ringgit je..(lagi murah dari Ratu Sehari hehe..)

12 comments:

Flowerie said...

yeap..you're right...damn cheap tp beli byk2 boleh reach hundred juga...no worry hujung thn can deduct the tax

Sha Pattinson said...

i tgk jer kat kedai buku ..tak beli ..budget beli magazine baik i buat kad kawen hehehe but yerlaa kalau nampak mesti nak beli kan

pineappletart76 said...

hai hidden wing ^^ I've been a silent reader since 2008..I love your writings,sgt informative! I'm sure you're very busy now...tp bole tak i nk ask your advice on wedding prep stuff? thanx!

hidden.wing said...

yeap flowerie can deduct tax..jgn lupe collect resit sudaaa hehehe :D

betul sha, i pun selalu buat free reading kat mph...i selalu beli martha's old collection je sbb they are quarterly produced..so jimat sikit..after clearance discount mcm spend for mag Ratu Sehari je hehe

hi pineappletart76..waah..since 2008 hehe..blog ni pun masih baby time tu..thanks..thanks. ok nanti leave me your email add, kita chatting :D

Aku said...

nak tanye u, normally mags2 omputih yg ada kat kedai cineleisure, since thn 2008 punye pun ade lagi ke? thanks.

hidden.wing said...

hi :)

tak sure for rest of mat saleh's mags, but for bridal mags, their 'old' are quite recent..like less than 5mths old..but tak penah jumpa lagi any 2008 collection

Flowerie said...

tp omputih mag slalu dia wrappped i tk smp hati nk buka...tu la kena buat good comparison mana yg menarik...tp byk advertisement kan dlm mag omputih hehe...my opinion la...pon bes jg..layan..

pineappletart76 said...

thanx hidden wing ^^ my email: glam_sky25_16@yahoo.com

~ms tepung~ said...

lps kawen, collect magazines interior design, masak2, baby, parenting...etc ~ since bercita2 ke arah super-wife-hot-mama

malangnya x sume mags sempat khatam...

hidden.wing said...

yeap flowerie, banyak iklan je sbb tu berbaloi beli bile yg dh discount je kan hehe..

ok pineapple, will email u soon =)

ms tepung, i pun sempat khatam gamba je...nak baca line by line mmg tak larat :D

.:ANN512:. said...

OMG!!Thank u so much for saving my bucks!!~
u know what?i pon suke gile ngan 'omputih' bridal mags..snang cite sume bridal mags la..cina punya pon i beli..hahaha..since few years ago beli bridal mags..(gile gatal nak kawen kan?)haha..
sampai my fiance ckp baik print je sume kat internet..m'bazir beli2 bridal mags nih..dah la mahal..x worth it..huhu

nway thanks for the info..tomorrow gak i nak singgah kat cineleisure/taipan tuh..hehe..

hidden.wing said...

ann, my fiance commented same thing..mane feeling print2 internet ni kan ;D

wah chinese mag pun u layan..dewa magazine lah u hihihi!