Sep 28, 2009

cinta ada

singers : sheila majid, karen kong, jaclyn victor

Andai aku buta kan mata
Dapatkah kau mendengarkan jujurnya
Andai engkau tutup telinga
Dapatkah kau melihat keikhlasannya

Aku cinta bukan dibayang mata
Jauh dari bahasa
Dekatkan ertinya
Aku cinta bukannya disengaja
Jauh dari wasangka
Dekatkan hatinya
Memang cinta ada dalam jiwa kita

Andainya cinta itu buta
Dapatkah kau mengubah pesonanya
Andai mengalir air mata
Dapatkah kau membezakan jelingnya

Oh mengapa ada saksi yang tak memahami
Oh mengapa ada saksi yang disalah erti
Oh aku cinta
Oh jauh dari bahasa

Memang cinta ada dalam jiwa kita...

listen here :)

10 comments:

sweet cravings said...

i love this song & the wordings are so meaningful kan? hee :P

Sha Pattinson said...

this song is sweet

hidden.wing said...

yeay..my sis was wrong! she said im bias cos i love sheila majid..the truth is the song itself really good kan :)

syanaim said...

::i love too...bring me fly..huhuhu::

BuTtErFlyInFraMe said...

huhuu sgt jatuh hati kat lagu ni bila first time dengar..mula2 igtkan shiela majid je singer nye..alih2 3 org rupanya..

fan of SM gak ke?? me too..heeee

[ Hanie ] said...

tq WLT!
memang tercari2 tajuk lagu ni, waktu balik raya aritu, dah jatuh cinta dgn lagu ni hehe. ni pun duk ulang2 lagu tu je ;)

dialicious said...

lagu one malaysia sangat2 kan.heheh..my hubby always sing in the car..tiru suara jac..huhuhu

littlephia said...

myself also loves this song.

sweetttttt. terus je add in our w-songs list :P

anil lutaze said...

huuu...saya sorg je ke yg x pnh dgr lagu ni??

saya dgr fly n klasik...rasernye diorg bukak x lagu ni...aduuss.sedey...

hidden.wing said...

syanaim, dengar banyak kali pun tak boring kan hehe..

alena, minat sbb nama same kot..ooops perasan sudeyyy hehehe! dulu kecik2 suke melalak lagu sinaran :P

aiyoo, org balik kg layan lagu ghayaa lah hanie hahaha :D

hehe, nyamuk patriotik ke layan jiwang tu :P diah, my sis tak caye ni one malaysia song sbb jiwang kan rentak dia hehe...

phia, share lah your wed playlist..nak cari idea for malay songs lagi..mine sikit ajo nih..lombab bonau hihi..

anil, i dgr kat youtube je,lagi kesian tau..radio pagi2 tgh jam deejay busy nak berborak je tanak play lagu tsk tsk..